KRİPTO PARALARI ANLAMAK - Game Of Thrones Edition

Kripto para değerlerinin yeniden artışı ile eriyen buzlar, meraklı ve ümit dolu bakışları grafiklere çevirirken bir yandan da ömrümüzü tüketen Game Of Thrones'un son sezonu ile heyecanı enlerde yaşıyoruz. Peki ya bu iki heyecanı birleştirir ve GOT karakterlerini kripto paraları açıklamak için kullanırsam ?!

Bitcoin / Stark Hanesi: İktidara gelen en meşru kripto para birimi. Ned Stark gibi, Satoshi Nakamoto da Bitcoin'ini duyurduktan az zaman sonra ortadan kayboldu; Ancak, mirası devam ediyor. Bitcoin, varoluşunun 11. senesinde, ondan daha iyi olduğunu iddia eden coinlere karşı üstünlüğünü ve saygınlığını sürdürüyor.


Ethereum / Daenerys: Ethereum insanlar için akıllı sözleşmelere inanıyor ve toplumun aracı zincirlerini kaldırmak istiyor. Topluluğun refahı ve kullanımı için geliştirildiği savunulan Ethereum bu özelliği ile Daenerys'e ve savunduklarına oldukça yakın. Ek olarak, Daenerys'in bazı stratejik ittifaklar kurması gibi, Ethereum da büyük oyuncularla akıllı iş birliklerine sahip. 

Bitcoin Cash / Cersei Lannister: Bitcoin'i yok etmek istiyor ve Satoshi Nakamoto'ya karşı haklı Crypto varisinin kendisi olduğunu iddia ediyor. Bitcoin'in yerini almak için fiyatı yükseltmek için stratejiler kullanır. Kurnaz ve son derece hırslı.

Litecoin / Jon Snow: Bir yazılım çatallanması sonucu Bitcoin'in blockchaininden ayrıldı. Litecoin, 17 Eylül’deki ölümcül düşüşünün ardından değerini yeniden kazanıyor. Bitcoin altınsa, Litecoin gümüş olarak bilinir. Bitcoin'in sağ kolu ve atasına saygı duyan yaveridir :) Yapılan işlemlerde daha hızlı ve dinamik bir yapıya sahiptir.


Monero / Arya Stark: “Faceless” olarak bilinen bir kripto para değeri bu özelliği ile Arya'yı aratmıyor. Tıpkı Arya gibi işlemlerin halka açık hale getirilmesi gerektiği fikrini reddeden isyankar bir para birimi. Güvenli, özel ve izlenemez olmanın gururunu yaşıyor. 

Zcash / Varys: Gizlilik denince ilk akla gelen ve “en güçlü veya idareci olmayı hedeflemeyen” para birimi. Merkezi olmayan, gizli yapıdaki bu ağ aracılığıyla seçili işlemlerin gizli olması gerektiğini savunabilirsiniz.

Ripple / Jaime Lannister: Jaime gibi, Ripple de zorlu bir oyuncudur ancak kripto dünyasında pek de sevilmez. Standart bir kripto olacak şekilde tasarlanmamıştır ve madencilik bileşeni bulunmaz. Ağ çeşitli amaçlar uğruna merkezileştirilir ve finansal kurumlara hizmet eder ki bu genel yaklaşıma aykırıdır.


Blockstack / Tyrion Lannister: Tyrion, Blockstack gibi yeni ve huzurlu bir düzene inanıyor: “Kullanıcıların verilerinin sahibi olduğu merkeziyetsiz uygulamalar için yeni bir internet” tam da ona göre. Blockstack özellikle ICO sürecinde, Tyrion'un stratejik planlama ve temkinli aksiyon alma hamlelerini uygulamıştı.

Bitcoin Gold / Stannis Baratheon: Gerçek Bitcoin olduğunu iddia etse de yalnızca onun amacına inanan küçük bir takipçi kitlesi varmış gibi görünüyor.

IOTA / Baelish: İnsanları medya taktiklerini kullanarak ikna etmek konusunda başarılı olan IOTA, bazı şaşırtıcı stratejik ittifaklara sahip olduğunu iddia ediyor. Baelish gibi - IOTA insanlardan istediklerini elde etmek için FOMO (eksiklik korkusu) taktiklerini kullanıyor.

Cardano / Samwell Tarly: Bilimsel bir felsefe ve araştırmaya dayalı bir yaklaşımla gelişen bir platform. Takım uzman mühendis ve araştırmacılardan oluşuyor. Tıpkı Sam gibi, kripto bilimine inanan ve bilimsel bir yaklaşımı benimsemiş takımı ile ilerliyor.



Tezos / Hound: 232 milyon dolarlık bir ICO süreci ardından Tezos, ana ekip kendi içinde büyük mücadeleler verdi. Tezos'un başarılı olup olamayacağı henüz bilinmiyor. Şu ana kadar dışarıya çok neşeli bir imaj çizmeyen Tezos takımı buna rağmen dağılmadan çalışmalarına devam ediyor.

NEO / Ejderhalar: “Çin Ethereum'u" olarak bilinen NEO, bir zamanlar harika durumdaydı (adeta yanıyordu) ve %400 kazanç elde ettiği zamanlar vardı. Şuanki durumunda ise Daenery’sin hayattaki ejderhası olmayı sürdürecek mi yoksa yakın zamanda onu da bir ölüm mü bekliyor?

Regülatörler / Ak gezenler: Kripto para birimlerini yasaklamak ve yok etmek için kimi zaman kendilerini gösterip kimi zaman sessiz kalan bu grup kendi içinde ikiye bölünmüş durumda: Destekçiler ve karşı duranlar. Yine de devlet (gece kralı) son sözü söylemeye devam edecek.



Comments

Popular posts from this blog

Cryptocurrencies & Their Effects On Monetary Policy

YAPAY ZEKANIN KISA TARİHİ

Lütfen BENİ Öldürme - Yapay Zeka #1